24 бер. 2016 р.

Мова глобалізації.

Британці мають актив світового масштабу, що коштує мільярди доларів, – англійську. Згідно з нещодавніми дослідженнями, не ли­­ше багаті й впливові персони заробляють більше завдяки володінню першою справді міжнародною мовою (від Нігерії до Бангладеш, від Бразилії до В’єтнаму). Прості столяри та водопровідники, які хоч трохи нею говорять, щонайменше на 30% заможніші за своїх неангломовних колег.

Нині англійською спілкується близько 1,75 млрд осіб – це чверть населення земної кулі, тож мова належить світові, а не тільки Сполученому Королівству.Англійська – це справді великий бізнес, і не лише світових лідерів, державних діячів та дип­ломатів (тобто тих, для кого знання мови є повсякденною потребою). Її роками вивчають мільйони дітей на кожному континенті. Вона стала перепусткою до статків та можливостей, важливою навичкою майже для будь-якої професії та інструментом, за допомогою якого відбувається третина спілкування в інтернеті.

Англійською здіймаються в повітря і приземляються літаки. Нею ведуть переговори про вій­­ну і мир представники ООН. Протестувальники у віддалених країнах пишуть нею на плакатах свої вимоги для міжнародних камер. Цією мовою творяться найновіші дослідження, відкриваються Олімпійські ігри



Немає коментарів:

Дописати коментар