27 бер. 2016 р.

ПРОЕКТ "УКРАЇНА SPEAKING"

Україна Speaking - це національна програма з популяризації та вивчення іноземних мов в Україні, яка координується командою Go Global та вже підтримана ключовими гравцями з державної сфери, зі сфери бізнесу, культури, а також іноземними донорами, включаючи посольства США, Канади та країн Євросоюзу.

Мета. Підняти проблему "вивчення" іноземних мов, привернути увагу молоді та надати доступ до можливостей.
Місія. Зробити українців повноправними членами світової спільноти.
Саме в підтримку національної програми Україна Speaking by Go Global Президент оголосив 2016 рік Роком англійської мови.
Ось лише деякі результати, яких команді GoGlobal вдалось досягнути за 2015 рік:
1. Підписання Президентом України Петром Порошенком 16 листопада Указу «Про оголошення 2016 року Роком англійської мови в Україні».Указом Президент відкрив низку можливостей та інструментів для реалізації програми Україна speaking, серед яких сприяння поширенню англомовного контенту в кінотеатрах та на телебаченні, запровадження англійської мови у системі державної служби та запуск регіональних програм з популяризації вивчення англійської мови.
2. З жовтня 2015 року Адміністрація Президента почала приймати на керівні посади виключно фахівців із знанням англійської. Для співробітників, які вже працюють на керівних посадах, ця норма починає діяти з 1 січня 2017 року. Слідом за Адміністрацією Президента підтримали проект також Верховна Рада, Національний Банк України та Міністерство аграрної політики та продовольства України.
«У 2015 році вперше питання володіння іноземними мовами  стало  пріоритетом державної політики. Коли у нас виникла ідея зробити знання англійської мови нормою життя для українців, нас підтримали Президент, посольства, культурні центри і мовні школи. Це той випадок, коли ідея запустила мейнстрім державного рівня»,  відзначив засновник ініціативи Мустафа Найем.
3. У кінотеатрах України з’явились фільми мовою оригіналу. В рамках кампанії Україна Speaking команда GoGlobal у співпраці з кінотеатрами та дистрибюторами запустили у широкий прокат прем’єрні фільми мовою оригіналу. Вже відбулись перші сеанси англійською мовою фільму «Франкенштейн» у мережі кінотеатрів Мультиплекс, яка першою підтримала проект. Загалом до кінця 2015 року покази фільмів мовою оригіналу пройшли у Києві, Дніпропетровську, Херсоні та Житомирі.
4. Стартував проект «Вчителі англійської мови – агенти змін»У конкурсі, що тривав з листопада до грудня 2015 року, участь взяли понад 600 вчителів. У результаті буде відібрано 170 кращих, які пройдуть спеціальну підготовку як тренери та передаватимуть знання колегам. Протягом 2016 року перекваліфікацію та спеціальну підготовку пройдуть майже 4000 вчителів англійської мови у семи областях та місті Києві.
5. Дослідження компанії TNS, що було оприлюднене наприкінці 2015 року, продемонструвало готовність населення України вивчати мови (2/3 респондентів запевнили, що планують це робити). Хоч поки англійською на рівні вище середнього володіє лише 18% українців, команда GoGlobal разом із партнерами ставлять собі за мету, аби наше молоде покоління вільно розмовляло двома іноземними мовами.
2015 рік був лише початком для національної програми вивчення та популяризації іноземних мов Україна speaking.
У 2016 GoGlobal спільно із партнерами запустять одноіменну всеукраїнську соціальну інформаційну кампанію, метою якої є актуалізація й популяризація теми вивчення англійської мови.
Ролики на телебаченні та в мережі Інтернет, зовнішня реклама  та інша соціальна реклама підніме проблему знання англійської у нашому суспільстві. В рамках кампанії Україна speaking запущено інформаційний ресурс, що акумулюватиме корисну інформацію для тих, хто вивчає, вдосконалює  або планує вивчати мови, а також дані про онлайн та офлайн можливості вивчення іноземних мов. Разом з тим команда GoGlobal у партнерстві із найпотужнішими навчальними платформами у 2016 році планує запустити низку онлайн-курсів із вивчення іноземних мов та забезпечити вільний доступ громадян до вивчення мов.
Вже на початку 2016 року відбудуться перші тренінги для вчителів англійської мови в рамках проекту «Вчителі англійської мови – агенти змін». Підготовлені Британською Радою вчителі-тренери протягом року будуть проводити навчання у семи регіонах України (Волинській, Львівській, Вінницькій, Чернівецькій, Дніпропетровській, Херсонській, Черкаській областях та місті Києві).
Забезпечення доступу до вивчення та практикування англійської мови – одне із завдань на 2016 рік. Для цього у вищих навчальних закладає будуть працювати спікінг-клуби з цікавими людьми, людьми що досягли успіху завдяки знанню іноземних мов  у різних сфераїх життя – бізнесі, науці, політиці. Разом з тим 2016 рік стане роком англовомних волонтерів в Україні. Досвід Грузії показує, що залучення мовних волонтерів є надзвичайно ефективним у процесі вивчення іноземних мов, зокрема молоддю. Команда GoGlobal ставить собі за мету залучити максимальну кількість волонтерів у табори та школи в Україні.
Запуск англомовного контенту у кінотеатрах та на телебаченні – одне із важливих завдань для GoGlobal. Початий у 2015 році прокат прем’єрних фільмів мовою оригіналу має стати звичною практикою у всіх містах України. Разом з тим на вітчизняних телеканалах з’явиться якісний англомовний контент, який дасть можливість українцям практикувати англійську, не виходячи з дому. 

Немає коментарів:

Дописати коментар